BARSZCZ BIAŁY

Przygotować wywar:

kiełbasę surową zalać wodą, wrzucić liść laurowy, czosnek 3 ząbki zgnieciony, pół marchewki, kawałeczek pora, pietruszki, parę grzybkow suszonych połamanych, gotować na małym ogniu.

Wyjąć kiełbasy, warzywa, przyprawić vegetą,
wlać zakwas, wymieszać, zagotować, doprawić łyżką chrzanu tartego, smietaną i pieprzem świeżo zmielonym (ja potarłam troszkę marchewki do środka)
kiełbasę pokroić w talarki, dodac majeranek
  podawać z jajkiem
                                                   
      

Wielkanocne Smaki - edycja IV

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s