CHRZAN TARTY

Nie wyobrażam sobie świat bez tego dodatku,
potrawy nabieraja intensywności,smaku.
Warto zrobić samemu taki domowy chrzan,polecam 🙂
  • 200g chrzan (korzen)
  • 1/2 szklanki zimnej wody
  • sok z 1/2 cytryny
  • 25g cukru
  • 5 g soli morskej
chrzan cienko obieramy,
pokroic na kawałki,
wrzucic do miski i zalać woda zimną(na ok 20min)
Po tym czasie przełożyć do naczynia TM 
dodac pozostałe składniki,zmiksowac na jednolitą masę 1min/obr 6-9 
przełozyć do słoiczka i zamknąć,przechowywać w lodowce

Wielkanocne Smaki - edycja IV

Advertisements

4 uwagi do wpisu “CHRZAN TARTY

  1. Nie wyszedł tak, jak bym chciała. Jest za mało starty. Chyba przy tej ilości TM sobie nie radzi, bo od razu rozrzuca po ściankach naczynia. Jest jakiś sposób, żeby go lepiej zetrzeć?

    Lubię to

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s