KAPUSTA MŁODA GOTOWANA

na 3 os.
 
  • 350g kapusta młoda
  • koper(natka)
  • 30g marchwi
  • smalec 30g
  • 5g maka pszenna
  • 190g wody
  • przyprawa uniwersalna 5g
  • 25g soku z cytryny

Wykonanie w TM
Obrać marchew wlozyc do naczynia rozdrobnić 5s/obr5,przełozyć do innego naczynia
włożyc kapustę pokrojoną na połówki,rozdrobnić,
dodac marchew,wlać wodę,wsypać przyprawę uniwersalną,gotować 18min/obr wsteczne/100st,
dodać smalec,makę,sok z cytryny,koper poszatkowany gotować 3min/100st/obr.wsteczne/obr2
 
wykonanie tradycyjne:
marchew potrzeć na oczkach,kapuste poszatkować,włożyć do garnka wlać wodę gotować do miękkości mieszając od czasu do czasu,dodac pozostałe skladniki wymieszać i zagotować 3min,mieszając cały czas
Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “KAPUSTA MŁODA GOTOWANA

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s