FILET W PANIERCE

danie w sam raz na niedzielę,
polecam z pyszną  
salatką z kapusty 

Podajemy z kapusta na ciepło

  • filet podwójny
  • jajko
  • vegeta,curry
  • bulka tarta

Filet podwójny rozdzielic na pojedyńczy,przeciąć wzdłuż aby z pojedynczego wyszły 2 płaskie fileciki
w głębokiej misce roztrzepac jajko,wymieszać z przyprawami,
wlożyć fileciki i przykryć folią spożywczą,do lodówki na 3godz.
Po tym czasie po jednym fileciku wyjmowac i obtoczyc w bułce tartej
(ja miałam już bułkę przygotowana z ziołami)
smazyć na patelni z odrobina tłuszczu z obu stron az sie zrumienią.
Smacznego 🙂
Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s