WĄTRÓBKA W SOSIE MUSZTARDOWYM

  • Wątróbka wieprzowa ok 1kg
  • cebula duża
przyprawy:
  • magi, pieprz zmielony, sól ziołowa
  • dwie łyżeczki małe musztardy, koncentratu
  • ziele angielskie 2szt
  • liśc laurowy
  • 3 liście pietruszki zielonej,poszatkować drobno
woda do duszenia
 
dodatek: surówka z kapusty kiszonej lub ogóreczki kiszone

Wykonanie
wątróbke opłukać,osuszyć pokroić na kawałki,
pokropić magi,dodac przyprawy oprócz musztardy i koncentratu,wymieszac
odłozyć w chłodne miejsce na ok 2godz.przykryte folią spożywczą
Po tym czasie wyjąc z lodówki wymieszać,wyjąc po kawąłku i obtoczyc w mące i połozyć na rozgrzany olej,smazyć z obu stron na małym ogniu od czasu do czasu przykrywając pokrywką patelnię,dodać cebulę pokrojona w piórka,koncentrat musztarda,liśc laurwy,ziele angielskie,wymieszać i powtórzyć tak jak wczesniej pod przykryciem ok 10min,mieszając.Podlac wodą i dusić 50min od czasu do dzasu mieszając i sprawdzając poziom wody nie może całkiem wyparować,aromat roznosi się po kuchni…:)
sos sam zgestnieje.
wątróbka w przyprawach
smazymy watróbkę
Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s