KAPUSTA CZERWONA

  • kapusta czerwona pół małej główki
  •  cebula średniej wielkości
  • łyżka oleju
  • przyprawa uniwersalna
  • przyprawa do pieczeni
  • 2 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • pieprz do smaku
  • sok z cytryny
woda


Kapustę można rozdrobnić w TM 4s/obr5 lub poszatkować
przełozyc doinnego naczynia

cebulę rozdrobnić 3s/obr4,lub poszatkować
przełozyc do rondelka większego 
zeszklić na oliwie,
dodac kapustę rozdrobnioną,
wodę,przyprawy 
gotowac do miękkości ok 20min,mieszając
na koniec skropić sokiem z cytryny i wymieszać

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s