SKÓRKA POMARAŃCZOWA

 
  •  skórka z pomarańczy 4 szt
  • 2,5szklanki wody
  • 2 szklanki cukru
pomarancze opłukać
podzielić na 4 części i obrać pokroić w paski
bez tego meszku białego starać sie jak najmniej,
wrzucic do rondelka,woda,cukier i gotowac aż zrobi się gęsty syrop
woda wyparuje,odcedzić
syrop mozna uzyć do słodzenia herbaty
plastry skórki rozłozyc na kratce z piekarnika,pozostawić na 2 godz az wyschną i później pokroić w kostkę i do słoika.
Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s