MONTE

inspiracją była koleżanka z przepisowni
zmodyfikowałam jej przepis
zaryzykowałam bałam się że coś pójdzie nie tak,ale wyszło przepyszne 
 

9 PORCJI

 
BUDYŃ WANILIOWY
  • 1000 g mleka 3,2%
  • 80 g mąka typ 550
  • maka ziemniaczana 50 g
  • cukier waniliowy 8 g
  • cukier trzcinowy 50 g
BUDYŃ CZEKOLADOWY
odrobina mleka do rozpuszczenia kakao
część budyniu( z góry przepis)
  • 20 g kakao ciemne
  • 20 g czekolady mlecznej w kostkach
BUDYŃ WANILIOWY
 
na poczatek oddzielic 280 g mleka z tego litra, w tym mleku wymieszać mąki, odstawić do naczynia pozostała część mleka, cukier waniliowy, cukier brązowy, załozyc motylek i gotować 12min/90st/obr2 jak TM osiągnie temp.70 st wlac przez otwór częśc mleka wymieszana z mąkami i dalej gotować po tym czasie 12 min, wyłączyc i przelac do miseczek zlanych zimna woda do połowy, ostudzić, pozostawic troche budyniu w naczyniu
 
 BUDYŃ CZEKOLADOWY
 
pozostała część budyniu waniliowego
czekolade w kostkach wrzucic do naczynia, wymieszać 3min/90st/obr3 mleko przelac do szklanki i wsypac tam kakao wymieszać porzadnie na jednolita masę, przelac przez otwór w pokrywie do naczynia po czasie wyłączyć i przelac na część waniliowa odczekac chwilkę przykryc folia aluminiową i do lodówki
Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s