MAJONEZ DELIKATESOWY

  • 1 jajko
  • 10g musztardy kozackiej
  • 1/4 łyżeczki pieprzu białego mielonego
  • 5g cukru
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • sok z połowy cytryny
  • 5g octu balsamicznego
  • 300g oleju roślinnego

Odmierzyc olej,odstawic
 
Na noże założyc motylek,
wszystkie składniki wlozyc poza olejem,zamknąć pokrywę,
nałożyc miarkę i ucierać 1min/obr4.
W trakcie ucierania wlać na pokrywę strumieniem olej lekko podnieśc miarke aby mógł spłynąc do naczynia
 

Jeśli chcemy miec barwe żółta mozna dodać 1/2 łyżeczki kurkumy do składników na poczatku ucierania

Wielkanocne Smaki - edycja IV

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s