KROKIETY Z KAPUSTA I PIECZARKAMI

 WP_20150109_16_52_42_Pro
ciasto naleśnikowe
  • 200g mąki pszennej
  • 250g ciepłego mleka
  • 250g ciepłej wody
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 15g oleju
  • 5g proszku do pieczenia
farsz
  • 500g kapusty kiszonej
  • 200g pieczraek
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 1 cebula,pieprz,sól do smaku
olej do smażenia,jajko i bułka do obtoczenia
do naczynia wkladamy motylek wlewamy jajka i ubijamy na puszysta masę 3min/50st/obr4 
dodajemy pozostałe skladniki według kolejności,mieszamy 30s/obr2 
 
cebulę kroimy w piórka
nalać 50g oliwy do naczynia,zrumienić 7min/80st/obroty wsteczne/obr2 
pieczarki pokroic w plastry i wrzucic do naczynia podsmazyc z cebulką 5min/obroty wsteczne/80st/obr2 
po tym czasie przelać z naczynia do garnka(cebulę i pieczarki),wrzucić poszatkowaną kapustę i zalać bulionem tak zeby zakryć kapustę,dodać liście laurowe,ziele angielskie,pieprz i sól,dusić od 1godz-1,5 sprawdzając czy nie trzeba dolać bulionu,ponieważ wyparuje.kapusta będzie gotowa po całkowitym wyparowaniu bulionu po tym czasie.
Gotowy farsz nałożyć na srodek nalesnika i złozyc boki do srodka a pozniej jak naleśniki w rulon,obtoczyc w jajku,bułce i smazyc na złoty kolor na patelni z olejem
20131224_114720
Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s