KIEŁBASKI PIKANTNE

  • 500g mięsa gulaszowego z szynki
  • 2 liście bazyli
  • 3 ząbki czosnku
  • łyzka pieprzu
  • łyżeczka soli ziołowej wykonanej w TM
  • 230g surowego wędzonego boczku,pokrojonego na kawałki
  • pół czerwonej papryki bez nasion
  • 3 pieczarki
  • 1 łyżki przyprawy do wieprzowiny majeranek
  • pieprz cayenne opcjonalnie
  • przyprawy do obtoczenia kiełbasek
  • chili w proszku,przyprawa do wieprzowiny
  • folkia spożywcza

Do naczynia włożyć:
2 liście bazyli
pół czerwonej papryki bez nasion
3 pieczarki,zmiksować 4s/obr4,przełozyc do miseczki
do naczynia włożyc połowę mięsa i zemleć 12s/obr8 przełozyc do innego naczynia,
czynnośc powtórzyc z kolejną porcją,do naczynia włozyc boczek rozdrobnic 13s/obr7 przełozyc do naczynia  z mięsem,
do naczynia wrzucic czosnek rozdrobnić 3s/obr7,
dodac mięso,boczek,pieprz,gorczycę,sól wymieszać 35s/naczynie zamknięte/interwał
uformować walce w rekach 3 walce,obtoczyc na przyprawach wysypanych na talerzu,poźniej owinąć folią spozywcza,konce folii ułozyc pod wałek zwinete w dolnej części przystawki VAROMA
 
do naczynia wlać wodę,nałożyć przystawkę i gotować 35-40min/varoma/obr1
 

Wielkanocne Smaki - edycja IV

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s