KIEŁBASKA NA KANAPKI

INSPIRACJĄ BYŁA DLA MNIE KOLEŻANKA Z PRZEPISOWNI,PRZEPIS PO MODYFIKACJI 
KLIKNIJ
RÓWNIEŻ WYSZŁY PRZEPYSZNE

 Kiełbaski wieprzowe 3szt

  •  590 g pokrojona na kawałki łopatka
  • 250 g surowego wędzonego boczku,pokrojonego na kawałki
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżeczka soli ziołowej wykonanej w TM
  • łyżeczka pieprzu,gorczycy białej
  • 1 łyżki przyprawy do wieprzowiny
  • majeranek,czosnek,przyprawa do wieprzowiny
  • foia spożywcza do zawijania walców
800 g wody
do naczynia włożyc połowę mięsa i zemleć 12s/obr8 przełozyc do innego naczynia,czynnośc powtórzyc z kolejną porcją,
do naczynia włozyc boczek rozdrobnic 13s/obr7 przełozyc do naczynia  z mięsem,
do naczynia wrzucic czosnek rozdrobnić 3s/obr7,
dodac mięso,boczek,pieprz,gorczycę,sól wymieszać 35s/naczynie zamknięte/interwał
uformować walce w rekach 3 walce,obtoczyc na przyprawach wysypanych na talerzu,poźniej owinąć folią spozywcza,
konce folii ułozyc pod wałek zwinete w dolnej części przystawki VAROMA
 
do naczynia wlać wodę,nałożyć przystawkę i gotować 35-40min/varoma/obr1

Domowy WyróbWielkanocne Smaki - edycja IV

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s