JOGURT TRUSKAWKOWO-MALINOWY

Składniki

  • 250g truskawki,maliny mrożone

  • mleko 3,2% litr

  • jogurt naturalny 200g

  • mleko w proszku odtłuszczone 3 czubate łyżki

Do naczynia  włożyc truskawki,maliny zmiksować 15s/obr5-6

wlać mleko podgrzac ,wsypac mleko 80st/obr2,

poczekac aż spadnie do temp  50st dodac jogurt 50st/obr2/10min,

później przelac do słoiczków zakrecić wieczka mocno i zawinąć w koc,lub pod kołdrę, lub w piekarniku w ciepłej temp 30-40st

trzymać w ciepłym miejscu 10-12godz,

po tym czasie przełozyć do lodówki

Domowy Wyrób

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s