CIASTECZKA ZE SZPINAKIEM

 

Składniki

  • 450g szpinaku mrożonego (rozdrobniony i odciśnięty z wody)
  • 2 ząbki czosnku
  • kulka mozarelli
  • ciasto francuskie (gotowy rulon)
  • schłodzony jajko do posmarowania ciasteczek
takie rulony ciasta francuskiego mozna dostać w lidlu, biedronce, myslę że w dużych hipermarketach także.
 
Czosnek wrzucic na wirujące noże do naczynia
(musi byc uruchomiony TM) zmiksować 3 s/obr 8,
dodac mozarellę pokrojona na pół i zmiksować 4 s/obr 3-4.
Dodać szpinak, wymieszac wszystko 5 s/obr 4.
 
wyjąć ciasto z lodówki rozłozyc na blacie i wyciac kwadraciki, na środek każdego nakładac farsz i składac do srodka, posmarowac jajkiem roztrzepanym, rozgrzać piekarnik 200 st i piec ok 15 min do zrumienienia.
Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s