SZYNKA Z VAROMY

  • Szynka wieprzowa 750g
  • czosnek,
  • majeranek,
  • ziola prowansalskie,
  • magi do wtarcia w mięso
folia spożywcza do zawinięcia mięsa
Porcje mięsa opłukać,osuszyć ręcznikiem papierowym,
obtoczyć w przyprawach położyć na foli i zwinac ciasno,boki założone foli pod spód i tak położyć na przystawce Varoma,
do naczynia nalać 1000g wody(1l) zamknąć naczynie,na pokrywe położyc varome

czas 60min/varoma/obr2 po tym czasie zdjąć varomę mięso ostudzic wyjąc z foli i włożyc do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200st grzałki góra,dół z obu stron po 15min

Domowy WyróbWielkanocne Smaki - edycja IV

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s