SZYNKA FILET Z INDYKA

  • Filet z indyka 500g
  • czosnek suszony,
  • majeranek,
  • sól morska,
  • magi opcjonalnie do wtarcia w mięso
Porcje mięsa opłukać,osuszyć ręcznikiem papierowym,
obtoczyć w przyprawach położyć na foli i zwinac ciasno,boki założone foli pod spód i tak położyć na przystawce Varoma,
do naczynia nalać 800g wody,zamknąć naczynie,na pokrywe położyc varome z mięsem

czas 30min/varoma/obr2 po tym czasie zdjąć varomę mięso ostudzic wyjąc z foli i włożyc do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200st grzałki góra,dół z obu stron po 15min

Domowy Wyrób

Wielkanocne Smaki - edycja IV

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s