ANANASOWA PIANKA

  • serek mascarpone pół opakowania

  • śmietanka 36% 200g

  • ananas z puszki opcjonalnie

  • cukier puder cytrynowy 4 łyżki

  • 1/2 łyżeczki żelatyny

1/4 szkl.wody wrzącej

  • płatki czekolady opcjonalnie

Śmietankę ubić z cukrem pudrem,

żelatynę wymieszać w szklance,do rozpuszczenia,

wlać do śmietanki ubitej,ostudzona ale nie zimną żelatynę,zmiksowac delikatnie  do połączenia sie składników.Nąłozyc do szprycy i wyciskac do salaterki,ananas pokrojony w kostkę,znowu wycisną masę i ananas,posypac platkami czekolady

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s