SZYNKI ZAPIEKANA

  • Schabu bez kości kawałek ja miałam 600g
  • szynka wieprzowa 300g
  • filet z indyka 300g
  • czosnek 4 ząbki obrane i zgniecione

marynata:

  • sól peklowa 50g na 600g wody(wymieszać-rozpuścic)
  • majeranek dwie łyżki
  • sól ziołowa 2 łyzki
  • ziele angielskie 4szt
  • liść laurowy
  • łyżka octu balsamicznego

wszystko połączyc z wodą, wymieszać i zalać mieso (schab, szynka wieprzowa)

ponakłuwane, obracać każdego dnia mięsko, tak do 4dni

rozgrzać piekarnik do 200st włożyć w naczyniu z odrobiną wody, przykryć poddusić ok 20min, potem zdjąc pokrywę i zapiekać z obu stron 40min,5 min przed koncem wyłączyc piekarnik i pozostawić w środku mięso wyjąć po tym czasie i ostudzić.

 


Filet z indyka opłukać, osuszyć

natrzeć przyprawami i zapiekać w piekarniku 30min,temp 200st

Domowy Wyrób

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s