MONTE INNA WERSJA

budyń waniliowy

  • 1 l mleka 3,2%
  • cukier trzcinowy do smaku
  • 40 g mąka pszenna typ 550
  • 70 g maka ziemniaczana
  • 50 g kokos,płatki migdałów opcjonalnie

budyń czekoladowy

część budyniu waniliowego (przepis z góry)

  • 6 kostek czekolady z orzechami

pojemniczki najlepiej po jogurcikach dla dzieci czy monte

 

Oddzielić 300 g mleka z tego 1l,

wymieszać w nim mąki, odstawić

Do naczynia, załozyc motylek, wlać pozostałą część mleka, wsypać cukier gotować 10min/90st/obr2.

Jak TM osiągnie temp.70 st wlać przez otwór w pokrywie maki

wymieszane w mleku, zwiększyć obroty na 3 na chwilkę do wymieszania mieszanki, powrócic później na obroty 2, przed koncem czasu ok 1min wsypać kokos.

 

Pojemniczki zlac zimną wodą, żeby nie były suche.

Przelać do połowy budyń waniliowy pozostały budyń wykorzystamy do czekoladowego, wrzucic kostki czekolady, wymieszać 3min/90st/obr3przelac na górę budyniu, poczekac az ostygnie przykryc folia spozywczą i do lodowki

 

Domowy Wyrób

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s