MIELONE CIELĘCE

 

 

  • 500g mięsa cielęcego

chlebek na zakwasie 2 kromki

  • jajko

  • przyprawa uniwersalna

  • sól ziolowa,pieprz,kminek opcjonalnie

  • cebula czosnkowa średniej wielkości


kromki chleba zalać woda,odcisnąć z nadmiaru wody,dodac do pozostałych składników,

wymieszać dłońmi wszystkie składniki,formowac kulkę obtoczyc w bułce tartej,kłaść na rozgrzany olej spłaszczając lekko smazyc z obu stron

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s