KOTLET SCHABOWY

 

 

5 kawałków schabu bez kości
przyprawa uniwersalna,
czosnek suszony,magi,pieprz
ogórek zielony,koper
smietana 18%
ziemniaki
jajko,bułka tarta do obtoczenia kotletów

Przygotowanie:
ogórek zielony umyc,obrać ze skorki,pokroić w plastry,
posolić i wymieszać,
odstawic aby ogórki puściły wodę

mięso na kotlety wystukać,
gotowe włożyc do roztrzepanego jajka z przyprawami,przykryc folia spozywczą i do lodówki,
najlepiej na noc ale można spokojnie na 3godz.
Po tym czasie każdy kawałek osobno obtoczyć w bułce tartej i na rozgrzany olej smażyć z obu stron.
Ziemniaki postawić na płytę osolone i gotowac do miękkości,odcedzić.
Wylac wodę z ogórków dodac śmietanę posypać koperkiem i wymieszac,
dodac pieprzu do smaku
Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s