CHLEBEK NA MAŚLANCE

 

 

zakwas pszenno razowy dokarmiony w ciągu dnia,aktywny 190g
wody 100g
  • maślanki 150g
  • drożdże świeże szczypta ok.5g
  • mąka pszenna typ 550-350g
  • mąka pszenna typ 650-200g
  • miód 10g
  • sól morska 15g
  • oliwa z oliwek 20g
  • siemie lniane opcjonalnie

Do naczynia wlać wodę dodac drożdże wymieszać 2min/37st/obr2,
dodac pozostałe składniki wyrobic 4min/naczynie zamknięte/interwał
ciasto ma byc klejące ubite w kulkę jeśli za rzadkie dodac mąki pszennej,przełożyć do formy prostokątnej i do wyrośniecia,
przed pieczeniem spryskac wodą posypać ziarnem i do piekarnika nagrzanego do 220st góra i dół 15min potem zmniejszyć na 190st i piec 25min
Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s